Ontdek Sukhi! Handgemaakte kleden, direct van de maaksters.

Ontdek Sukhi! Handgemaakte kleden, direct van de maaksters.

De introductiezin zegt het al; de prachtige vloerkleden van Sukhi worden handgemaakt door vrouwen en ook mannen, in verschillende landen in de hele wereld. De maaksters en makers verdienen hiermee een eerlijk loon en zijn daardoor in staat alles te kunnen betalen in hun dagelijks leven. Hun huis, zorg en scholen voor de kinderen en het onderhouden van hun familie. Sukhi betaalt 2 tot 3 keer meer dan het gemiddelde regionale loon. Zodat de vakmensen een comfortabel leven kunnen leiden.
Het Sukhi team in India gebruikt dezelfde technieken als hun voorvaders en vinden het een hele eer om deze traditie voort te zetten. In tegenstelling tot veel andere landen worden de meeste kleden hier alleen door mannen gemaakt. Deze ambachtelijke kledenmakers wonen in Bikaner, India. Door hun traditionele vakwerk is elk vloerkleed een uniek kunstwerk.
Veel Indiase kledenmakers hadden geen opleiding voordat ze bij Sukhi begonnen. In de ateliers hebben ze het vak in de praktijk geleerd. Behalve een goed inkomen hebben ze ook eer van hun werk. En krijgen ze veel waardering in hun omgeving. Een hele vooruitgang.

De mooie handgemaakte kleden worden gemaakt van natuurlijke materialen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Fijne materialen en met respect behandeld. Door de hoge kwaliteit behouden ze hun eigenschappen en geven ze een gevoel van luxe.
Sukhi heeft een enorm aanbod van wollen en vilten Indiase vloerkleden. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, patronen en stijlen. De vloerkleden worden met de hand gemaakt door ambachtelijke kledenmakers. Ze doen er enkele weken over om de kleden te knopen en maken deze op maat. Zodat je de kleden ook in verschillende designs en maten kunt bestellen.
Sukhi tapijten zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit garen en wol. Voordat het kleed bij jou in huis komt, is het uitvoerig gecontroleerd op foutjes. Als je een handgeweven vloerkleed koopt, haal je echt iets unieks in huis. De Indiase kleden gaan bovendien wel generaties lang mee en je kunt het doorgeven als erfstuk.

Hieronder volgen een aantal verschillende soorten Indiase kleden, waarvan ik zelf de gevlochten vervilte vloerkleden en de stenen vloerkleden echte toppers vind!

Vervilte wollen draden kleden
Vervilte wollen draden vloerkleden worden gemaakt van gevilte wol uit Nieuw-Zeeland. De kleden zien eruit alsof er allemaal kleurige keitjes op liggen. Dat komt omdat het kleed bestaat uit dikke banen van vilt. Vilt neemt de helft van de verf op waardoor je diepe kleuren krijgt.
De kleden worden in India gemaakt. Daar werken ambachtelijke kledenmakers wekenlang aan één kleed. Met passie en liefde knopen ze de vilt garen aan elkaar tot een schitterend vloerkleed.

Stenen kleden
Het lijken grote kiezels maar het zijn wollen bollen. Deze originele ‘stenen’ vloerkleden zijn gemaakt van 100% wol. En alleen de hoogste kwaliteit uit Nieuw-Zeeland.
De vloerkleden zijn net echte kiezelstranden. Maar als je erover loopt voel je hoe zacht en warm ze zijn. Je haalt een prachtig stukje natuur in huis en geeft direct veel sfeer aan je interieur.
De ‘stenen’ hebben prachtige tinten grijs, bruin en wit. Ze combineren dan ook ideaal in kamers met neutrale kleuren. Ze hebben een complexe structuur met veel diepte. En iedereen wil ze aanraken om te kijken of het echte stenen zijn.

Hoogpolige wollen lus kleden
Wollen lus vloerkleden geven een heerlijk warm en zacht gevoel aan je voeten. En ze zijn zeer duurzaam. Ze zijn prima bestand tegen dagelijks gebruik.
Wollen lus vloerkleden zijn gemaakt van gevilte wol uit Nieuw-Zeeland. Dikke banen van vilt worden strak over elkaar gevouwen. Zo krijg je een heleboel strakke bobbels waar de lusjes van gemaakt worden. Het resultaat is een zeer comfortabel vloerkleed.

Gevlochten vervilte vloerkleden
Onze gevochten vervilte wollen kleden worden in India gemaakt van 100% wol. Het vervilten zorgt ervoor dat de kleden nog langer meegaan en beter bestand zijn tegen vocht. Na het vilten wordt de wol plat gemaakt en zorgvuldig gevlochten tot een prachtig kleed.

Gevlochten wollen vloerkleden
Wol geeft een gevoel van geluk en warmte. Het comfort van een gebreide wollen trui. Dat gevoel vind je terug in de dikke gevlochten wollen kleden. Ze zijn zo gemaakt dat ze heerlijk zacht aanvoelen. Geniet van de knusse, behaaglijke sfeer van de kleden. Rechtstreeks van de maaksters, op een speciale plek in jouw huis.

Plat geweven kleden
Plat geweven kleden zijn iets anders dan de rest. Wat ze zo uniek maakt is dat ze geweven zijn in plaats van geknoopt aan het weefgetouw. Zo ontstaat een heel speciaal kleed met een patroon dat je aan beide kanten van het kleed kunt zien. Omdat de kleden geweven zijn hebben ze ook geen polen. Daardoor blijven ze plat en kunt u er makkelijk meubels op verschuiven. Bovendien trekken deze kleden weinig stof aan.

Het maken van wollen en vilten kleden
Er wordt rechtstreeks gewerkt met ambachtelijke kledenmakers in India. Zo weten ze bij Sukhi zeker dat ze het beste vakwerk krijgen. Wat heel erg leuk is; op de website van Sukhi staat precies omschreven hoe de kleden gemaakt zijn. Wat een werk zit daarin, ongelooflijk! De wollen en vilten kleden zijn hier te vinden.
De natuurlijke eigenschappen van wol geven een uitzonderlijk aangenaam gevoel. Het is veerkrachtig en vat geen vlam. Want het brandt niet, maar smeult. Van wol kun je heel goed garen spinnen en het neemt makkelijk kleurstof op. Zodat de kleden in prachtige kleuren geweven kunnen worden.
Wol isoleert ook prima. Het houdt je lekker warm in de winter. Het is comfortabel en zacht. Maar ook duurzaam en het wordt niet statisch. Niet voor niets wordt wol al eeuwenlang gebruikt, ook in vloerkleden.
Op de website van Sukhi staan ook veel schoonmaaktips, hoe je eventuele vlekken kunt verwijderen etc, heel erg handig!

Ben jij na het lezen van deze blog ook erg enthousiast geworden over de vloerkleden van Sukhi?

Kijk dan snel even op de website van  Sukhi

Ik vind het prachtig om te zien dat er achter deze mooie kleden, zo`n verhaal schuilt. Hierboven op de foto-slide zie je ook de vrouwen en mannen die met veel plezier bezig zijn om de kleden te maken, daar word je toch blij van?

Liefs, Lindy

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie