Je thuiswerkplek aantrekkelijk en sfeervol maken met meubels van Woonliving

2020… het jaar dat de Corona uitbrak en dat we plots allemaal thuis kwamen te zitten. De meesten van ons bleven daarna ook nog veel thuis werken en ik dus ook. Ik werk 32 uur per week voor een grote VG-zorgorganisatie en ben daarnaast veel bezig met interieur/styling, interieuradviezen, het uitwerken van plannen en nog veel meer leuke dingen. Vragen die tijdens de Corona-periode om de hoek komen kijken: Hoe richt je nu je thuiswerkplek op een prettige en verantwoorde manier in voor jezelf en voor je eigen lijf? Een fijne ontspannen sfeer die bij je past is nodig, maar ook voldoende mogelijkheden om niet met allerlei lichamelijke klachten te komen zitten. Wat je dan natuurlijk nodig hebt zijn goede ergonomische meubels, een goed stevig bureau en voldoende materialen die bijdragen aan een goede houding tijdens het werk. Ik had dit bijna allemaal al in huis en heb nog wel een extra scherm aangeschaft, zodat ik met meerdere programma`s tegelijk kan werken.

Waar men vaak niet aan denkt, maar wat tevens zo belangrijk is in mijn ogen, is het creëren van de juiste setting en sfeer om productief te kunnen werken. Hierdoor ben je gemotiveerder om op je thuiswerkplek te zitten en meer ontspannen tijdens al die video overleggen die meerdere malen op een dag plaats vinden hier.

Hoe creëer je nu de sfeer die bij jou past? Ga als eerste eens na welke kleur jou inspireert, jou motiveert of misschien wel activeert. Door de stress die mijn werk soms kan opleveren, heb ik vooral een ontspannend sfeertje nodig. Dat zijn voor mij natuurlijke warme kleuren en een idem sfeer. Ik hou heel erg van het bos, dat geeft mij ontspanning, en wat is er fijner dan het gevoel in het bos te lopen tijdens je werk. In de wandcirkel zie je dit bos terug en op de muur heb ik de kleur Spiced Honey geschilderd, een mooie herfstachtige kleur. Combineer dit nog met wat donkere groentinten en ik heb de sfeer die ik wilde! Omdat ik nog wel een nieuwe bureaustoel kon gebruiken, heb ik deze uitgezocht bij www.woonliving.nl

Een leuke webshop met allerlei duurzame, ergonomische kantoormeubelen die perfect in het interieur van nu passen. Daarnaast hebben ze ook nog andere meubels en accessoires. De stoel die ik heb uitgekozen heeft een prachtige velvet stof in donkergroene kleur. Het frame is van stoer zwart metaal, is in alle standen te zetten en zeer gemakkelijk te bedienen.

De accessoires die ik in mijn kantoor heb gebruikt zijn verder nog wat planten, om het groengevoel helemaal af te maken, en wat droogbloemen in vaasjes (ook van Woonliving). Er staat ook een Himalaya zoutlamp op mijn bureau, deze geeft heel mooi sfeervol licht en is gemaakt van echt massief kristalzout uit het Himalaya gebergte. Men zegt dat dat meerdere voordelen heeft voor je gezondheid, maar ik vind hem ook gewoon prachtig staan. De prikbordhangers aan de muur kunnen gebruikt worden voor kaartjes of om andere dingen te bewaren.

Op deze manier wordt thuis werken voor mij een feestje en zie ik veel meer voordelen dan nadelen. Elkaar af en toe reallife op kantoor zien is natuurlijk leuk, maar thuis werken in zo`n mooie sfeervolle ruimte is ook heel fijn! Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook van je thuiswerkplek een ontspannende en inspirerende plek te maken. Hoe ga jij aan de slag?

Liefs, Lindy

 

Geen reactie's

Geef een reactie