Design versus Vintage (Hoe creëer je een fijne loftsfeer?)

Design versus Vintage (Hoe creëer je een fijne loftsfeer?)

Al een tijdje was ik op zoek naar dé stoel die het complete plaatje in mijn hoofd zou aanvullen. Het moest een eetkamerstoel zijn die zowel design als vintage uitstraalt. Want zo past hij in mijn interieur, alles is namelijk een mix van design, vintage en een tikkeltje bohemian voor de softheid en een fijne balans. Ook qua kleur had ik al iets in mijn hoofd, het moest donker eiken worden, en wilde ik gaan voor iets duurzaams.

En zo kwam ik op de website van Sterk Online. ‘Wauw!’ was mijn eerste reactie toen ik al deze mooie producten zag… wat een prachtige keuze in design en duurzame meubels. Sterk Online is dé online specialist in Scandinavisch interieur design. Een winkel met een hoogwaardig design collectie dat geselecteerd is op duurzame materialen en tijdloze ontwerpen. Top!!

Ik bleef scrollen en mezelf verheerlijken, waarna ik uiteindelijk op een eetkamerstoel uit kwam die exact voldeed aan al mijn wensen. Het plaatje zoals ik het bedacht ik, klopte precies met deze stoel. Het werd de New York eetkamer stoel (NY11), welke handgemaakt is van massief eiken met een zitting en rugleuning van gelamineerd eiken. De stoel van NORR11 is ontworpen door Knut Bendik Humlevik en Rune Krøjgaard en is geïnspireerd op de twintigste eeuw school stoelen. Een super vintage design dus! De NY11 is beschikbaar in zwart, gerookt, donker gebeitst of naturel eiken. Het ontwerp is tijdloos en de kwaliteit zeer duurzaam. Ik heb gekozen voor donker eiken, omdat dat goed matchte met wat ik graag wilde.

Bijna elke designstoel uit de collectie van Sterk Online is met de hand gemaakt en staat garant voor jaren zitplezier. Of je hem nu gebruikt als eetkamerstoel, bureaustoel of gewoon als pronkstuk, Scandinavisch design is tijdloos en dat is maar goed ook want de levensverwachting van deze stoelen ligt rond de 80 jaar!

Ik heb de New York eetkamerstoel gecombineerd met een handgemaakte tafel van donker gebeitst eiken en zwarte hairpinlegs, een vintage rotanstoel die ik zwart heb geverfd, wat moderne zwarte lijsten aan de muur, op de tafel wat pampaspluimen in een grote vaas en een groenterrarium in een fles. Het geheel van de verschillende items zorgt voor een heerlijke bohemian/industriële loftsfeer. Ik hou ervan!

Wil jij deze stoel nu ook of een ander prachtig Scandinavisch design meubelstuk? Neem dan even een kijkje op www.sterkonline.nl Of wil je deze stijl ook creëren? Hou dan de komende periode mijn Instagram account in de gaten, er volgen nog meer foto`s van deze heerlijke loftstijl.

Liefs, Lindy

Geen reactie's

Geef een reactie