Creatief met MagPaint

Creatief met MagPaint

Een tijdje terug ontdekte ik MagPaint, een bedrijf met vele soorten verf die je op nog veel meer verschillende manieren kunt toepassen. Of je nu een heel modern interieur hebt, industrieel, vintage of Scandinavisch… echt voor ieder interieur is er wel een toepassing te gebruiken die bij je past.


Wij kozen voor Magneetverf en daaroverheen schoolbordverf, dat vonden we wel erg leuk voor 1 van de kinderkamers. We hebben de zijkant van een grote kledingkast geschilderd, waardoor het nu lijkt alsof er een extra wandje staat. De kinderen kunnen nu los met krijtjes en het ophangen van postertjes, wat ze natuurlijk helemaal te gek vinden. De posters hebben we opgehangen met magneetjes.


Het aanbrengen van de verf was eigenlijk heel simpel. De magneetverf breng je aan in minimaal 3 lagen voor een goede magnetische werking. Steeds even een paar uurtjes wachten tussen de lagen die je opbrengt. Als laatste laat je de magneetverf 24 uur drogen voordat de schoolbordverf erop komt. Deze heb ik in 2 lagen op gebracht voor een mooi glad effect. Ook weer even een dag laten drogen en daarna kunnen de kinderen aan de slag. Hier erg doeltreffend!

We vonden het ook leuk om iets in het toilet te doen. Daar heb ik de binnenkant van de deur geschilderd met Whiteboard verf, in 2 lagen voor een goed dekkend resultaat. Laat er even een paar uur tussen en laat het na de 2de laag ook weer 24 uur drogen. Voor de goede hechting is het erg fijn dat dit 2 componentenverf is.

Ook hier waren vooral de kinderen erg blij mee. Iedere dag voor schooltijd worden er allerlei tekeningen, maar ook sommen gemaakt en woordjes geschreven. Als ze uit school komen gebeurt er weer precies hetzelfde, het wordt uitgeveegd en weer opnieuw gedaan. Erg leuk! Alle visite en kinderen die komen spelen worden aan de hand mee genomen naar het toilet, deze moeten natuurlijk ook even een kijkje nemen en leuker nog; een tekening maken of een leuke tekst schrijven. Niet alleen de kinderen vinden het erg leuk, maar papa en mama stiekem ook een beetje… De creatieve ontwikkeling hier in huis wordt er in ieder geval niet door vergeten!

Wil je nu ook deze verschillende toepassingen proberen met de verf van MagPaint? Kijk even op de website https://magpaint.com/nl/inspiratie/ voor heel veel inspiratie en tips. In vele webshops en winkels wordt de MagPaint verkocht, dus bij de plaatselijke bouwmarkt kijken of bij een online warenhuis shoppen kan ook 🙂 Veel verfplezier!

Liefs, Lindy

Geen reactie's

Geef een reactie