COMPLETE MAKE-OVER BADKAMER

Hoe kun je zelf en met weinig middelen je badkamer verbouwen? Dat lees je hieronder.

Al jaren droomde ik van een nieuwe badkamer. We hadden een simpele basic badkamer die prima functioneerde, maar waarvan ik niks bijzonders wist te maken. Althans; ik heb het niet eens geprobeerd moet ik zeggen, want er was in mijn ogen niet iets moois van te maken.
We wilden absoluut geen grote renovatie van de badkamer. Vooral vanwege de rotzooi in combinatie met kleine kids, maar ook het kostenplaatje. Dus hebben we niets gesloopt, al het tegelwerk is blijven zitten. De muurtegels heb ik geschilderd met speciale componenten verf, primer en lak, van Alabastine. Echt ideaal! Het werkt super die verf! Wat ik je wel als tip mee wil geven; het is even een klusje, maar haal alle kitranden eruit en kit na het verven weer opnieuw. De verf pakt namelijk niet goed op kit, wel blijft het goed op de voegen zitten.

Hierna ben ik gaan zoeken naar materialen op Marktplaats. Zowel het bad en de waskommen kocht ik zo goed als nieuw (waskommen zaten nog nieuw in de verpakking) via Marktplaats voor een leuk prijsje. We hebben het bad erin geplaatst, het muurtje stond er al, en afgewerkt met gipsblokken en daar overheen betonstuc. De betonstuc is van zichzelf niet waterdicht en dus hebben we deze behandeld, 3 lagen, met een speciale coating van Sikkens. De randen nog even afkitten en je kunt heerlijk badderen!

Als volgende stap hebben we de planken voor het meubel gezaagd en geplaatst, met daarin de waskommen bevestigd. Het hout heb ik gehaald bij een houtzagerij hier in de buurt. Daar heb ik een gedroogde dikke plank van een iep, uit 1 stuk, gekocht. Daarvoor was ik 100 euro kwijt. De plank was groot en het stuk wat we over hadden, heb ik nog gebruikt bij de make-over van de slaapkamer (daar volgt ook nog een blogpost over). De zwarte kranen heb ik besteld bij bol.com en waren 60 euro per stuk. Deze zijn wel een mooie eyecatcher in het geheel vind ik. De spiegels met metalen zwarte rand komen van de kwantum (18 euro per stuk).

Het laatste project, het enige wat we niet zelf hebben gedaan, was de vloer. Dit is een vinylvloer van de kwantum en hebben we over de tegels laten leggen. Het tegelvloertje hebben we wel (zelf) even geëgaliseerd. De vinylvloer kostte 13 euro per vierkante meter, wat totaal op zo`n 150 euro kwam en werd gratis gelegd. De kleur van de vloer loopt erg mooi over in de kleur van de betonstuc op het muurtje.
De accessoires zijn deels nieuw, afgestemd op de nieuwe sfeer van de badkamer, maar ik heb ook een aantal dingen hergebruikt. Zo heb ik de wc-rol houder zwart gespoten en de stopcontacten net even een tintje lichter gemaakt. Zie alle foto`s voor het resultaat.

 

 

Mocht je ook al een tijdje dromen van een nieuwe badkamer, maar de stap om wat voor reden dan ook nog niet gezet. Hopelijk heb je door deze blogpost weer wat nieuwe ideeën gekregen! Heb je nog vragen, schrijf hieronder gerust een berichtje of vul het contactformulier even in.

Liefs,
Lindy

2 Reactie's
 • Marieke
  Geplaatst op 02:39h, 21 juni Beantwoorden

  Wat een mooie make over is het geworden!

  Groetjes,
  Marieke van Sukhi.nl

 • Thea
  Geplaatst op 06:53h, 28 januari Beantwoorden

  wat een goede make over! Geinspireerd door jouw ga ik ook de zoekjacHt openen op marktplaats. Hebben jullie het bad zelf behandeld met betonstuc? Van welk merk is dat? Welk product hebben jullie van Sikkens gebruikt?? Dank je wel alvast.
  =

Geef een reactie